keskiviikkona, helmikuuta 22, 2006

Tökkis!

Nyt on taas se aika vuodesta, kun meilläkin tuijotetaan päivästä toiseen telkkaria, jossa sadat aikuiset ihmiset tekevät erittäin vakavissaan varsin hassuja asioita.

Näiden kisojen hulppein uusi tuttavuus on curling, johon olen täysin addiktoitunut. Hienointa curlingissa on - hassun harjauksen rinnalla - sanasto. Ihmettelen, ettei kukaan muu näytä pitävän lausetta "Matti pistää määrämittaisen pesään" kaksimielisenä. Puhumattakaan siitä, että maalitaulun keskipistettä kutsutaan nänniksi.

Ihailen myös lumilautailijoita, jotka näyttävät omalla rennolla meiningillään, miten naurettavaa on urheilun ryppyotsaisuus. Ei ole mitään järjellistä syytä sille, että kiven harjaaminen nänniin tai räkä poskella sivakoiminen on vakavahenkistä puuhaa, mutta eukonkanto ja saappaanheitto ovat vitsejä. Yksi kestounelmistani on se, että saisin kehitellä ihan uusia, tuiki vakavia olympialajeja. Voisiko suomalaissuosikin tappio sadan metrin yhdellä jalalla juoksussa saada keski-ikäiset äijät mätkimään vaimojaan tai naapureitaan? Entä miltä näyttäisi Seppo Räty karjumassa lisää pituutta ilmojen halki nakkaamalleen kumiankalle?

Jos saisin keksiä uusia lajeja, niin konsultoisin sanastonlaadinnassa curlaajia.

2 Comments:

Blogger Jenni said...

Haa! En siis ole kaksimielisine ajatuksineni yksin. Posket punehtuvat aina, kun radiossa kurlaava mieskuoro huutaa "Paina, paina paina!"...

10:40 ap.  
Blogger Janne said...

Olen varma että meitä on monia, nyt kun Suomessa näkyy olevan syntymässä suoranainen curlausbuumi. Täältä löytyy muuten oiva Uusis-fanitus.

7:44 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home