torstaina, syyskuuta 08, 2005

Perussuomalaiset ja USA Afrikan asialla

Kaikille Tony Halmeen äänestäjille tiedoksi: perussuomalaisetkin kannattavat Afrikan köyhien auttamista. Olin tänään eduskunnassa, jonne kollegani ovat puuhanneet kansalaisten köyhyyden vastaisia viestejä välittävän näyttelyn. Avajaistilaisuudessa perussuomalaisten Raimo Vistbacka sanoi, että hänenkin puolueensa kannattaa köyhyyden poistoa, kunhan "leopardihatut eivät varasta suomalaisten lahjoittamia rahoja". Minullapa on Raimo hyviä uutisia: tutkimustulokset osoittavat että kehitysapu menee nykyään paremmin perille, joten voinemme siis olettaa, että nyt perussuomalaisetkin kannattavat kehitysapua. Nyt siis kaikki Itä-Helsingin skinit antamaan äänensä perussuomalaisille - se on ääni Afrikalle.

Raimo (takarivissä) kertoo afrikkalaisista leopardihatuista.

Köyhyyden vastainen taistelu on nyt muutenkin in. Helsingissä on parhaillaan käynnissä viiden pennin huippukous, jossa ratkotaan globalisaation ongelmia. New Yorkissa alkaa puolestaan ensi viikolla YK:n huippukokous, jossa katsotaan, mitä kuuluu maailman valtioiden lupaukselle puolittaa planeetaltamme köyhyys vuoteen 2015 mennessä.

Köyhyyden poistaminen ei tosin taida edetä kokoussalien ulkopuolelle. Yhdysvallat vaatii hiljattain maailmalle vuotaneessa dokumentissa, että kokouksen loppuasiakirjasta poistetaan muun muassa maininnat Kioton sopimuksesta, kansainvälisestä rikostuomioistuimesta, kehitysapurahojen nostamisesta YK:n suosittelemalle tasolle, ydinaseriisunnasta, halvoista aids-lääkkeistä afrikkalaisille sekä YK:n vuosituhattavoitteista (köyhyyden, nälän, lapsikuolleisuuden jne. puolittaminen). Kepan verkkosivujen mukaan vuotaneessa dokumentissa on 750 poistoa tai muutosvaatimusta, ja tilalle tarjotaan yleistä lätinää ilman konkreettisia tavoitteita, turvallisuusasioita sekä tietysti terrorismin vastaista taistelua.

Eduskunnassa avattu näyttely kehottaa päättäjiä toimimaan maailman köyhien hyväksi.