sunnuntaina, heinäkuuta 03, 2005

Kotona taas

Siskon auto oli meillä lainassa viikon, ja sillä huruttelimme iloisen juhannusrundin: ensin maalle anopin luokse, sieltä kavereiden mökille, josta äidille muutamaksi yöksi ja eilen toisten ystävien kautta kotiin. Oli mukava viikko, mutta on myös kivaa olla taas himassa.

Matka meni muuten mukavasti, mutta olin asiaa sen kummemmin ajattelematta pakannut meille matkatavarat niin kuin Sambiassa oli tapana. Olin napannut mukaan vain yhden lämpimän vaatekerran jokaiselle ja lisäksi reilusti sortseja ja teepaitoja. Niinpä käytimme viikon niitä ainokaisia pitkiä vaatteita. Hellemekot (joita olin varuiksi ottanut mukaan kolme kappaletta) jäivät rinkan pohjalle.



Lisäksi kuulin lomalla virtahevon karjaisun (ja säikähdin, että missä lapset oikein ovat), vaikka todellisuudessa kiviaidasta vain rymähti yksi kivi maahan. Paria päivää myöhemmin näin myös norsun (ja olin kovin tyytyväinen että elukka oli vastarannalla), vaikka oikeasti sillä oli mikä lie iso kivi tai pressulla peitetty vene. Lieviä orientaatiovaikeuksia paikan suhteen.