sunnuntaina, kesäkuuta 05, 2005

Luokkakavereista ja trampoliinin vaarallisuudesta

No jopas, Hesarin Kuukausiliite teki kansikuvajuttunsa lukioluokasta, jota minä ja Sanna kävimme. Jutussa kerrottiin niistä luokkatovereista, jotka esiintyvät nykyään syystä tai toisesta julkisuudessa tai jotka ovat päässet muuten vaan pitkälle: muusikoita, näyttelijöitä, kansanedustaja ja niin edelleen.

Itse kuuluimme luokalla siihen noin viiteenkymmeneen prosenttiin oppilaista, jotka eivät saaneet ällän papereita ja joista ei tullut kuuluisia taiteilijoita tai vastaavia. Minäkin soitin kyllä bändissä, mutta muusikonurani huippukohdaksi taisi jäädä se, kun Don Huonot pestasi meidät ensimmäisen singlensä julkaisukeikalle lämmittelijäksi. Emme tosin päässeet soittamaan keikkaamme, sillä ravintolan omistaja ei halunnut päästää merkittävälle rock-klubilleen tuntemattomia alaikäisiä nappuloita esiintymään.



Viikon toiseksi kiinnostavin media-aihe on tämä: kuluttajavirasto varoittaa vanhempia siitä, että trampoliinit saattavat olla lapsille vaarallisia. Muutama lapsi on kuulemma saanut tänä keväänä lieviä vammoja trampoliinissa pomppiessaan.

Kaikki on suhteellista. Ei siitä ole kovinkaan kauaa, kun jätin lapset pomppimaan trampoliinilla eräällä leirintäalueella (ks. kuva alla) Victorian putousten lähellä. Itse trampoliinin vaarallisuutta en tullut silloin ajatelleeksi, mutta sen verran varoitin poikia, että jos trampoliinin lähelle tulee virtahepo, niin kannattaa mennä viereiseen leikkimökkiin piiloon.