perjantaina, heinäkuuta 22, 2005

Herkkumeemi

Hinkstoona haastoi kaikki maailman bloggaajat listaamaan parhaat ruokakokemuksensa. Tässä omani:

- Pippuripihvi Lusaka Clubilla on taatusti maailman paras lajissaan.

- Mikä tahansa veljeni valmistama. On se vaan hyvä kokki.

- Savustettu pahkasika maissipuurolla. Nyt jos tarjottaisiin samaa, niin kokemus olisi luultavasti laimeampi, mutta silloin asustimme savimajassa ja söimme jokapäiväisen maissipuuromme lähinnä kaalin tai bataatinlehtien kanssa. Eläinkunnan tuotteista tarjolla oli kylään itse tuomaamme kuivattua kapenta-kalaa (sitä en syö enää ikinä) sekä joskus harvoin kanaa, ruokorottaa (kuvassa), kuivattuja toukkia ja paahdettuja kaskaita. Kun olimme eläneet näillä pöperöillä pari viikkoa, salametsästettyjen villieläinten liha alkoi maistua ilman suurempia tunnontuskia aina, kun sitä saapui kylään sadan kilometrin päässä olevasta kansallispuistosta. Riistaeläimistä pahkasika oli ylivoimainen ykkönen.

- Suomalaisesta raaka-aineesta valmistettu uunimakkara perunamuussilla takasi hillittömät Suomi-nostalgiat silloin, kun asuimme Sambiassa. Suomalaiset raaka-aineethan ovat saaneet Berlusconin käynnistämässä ruokakeskustelussa paljon kehuja osakseen, mutta minun mielestäni HK:n sininen on vielä parempi raaka-aine kuin kaiken maailman marjat ja sienet.

- Intialainen ravintola Dar es Salaamissa Tansaniassa (en muista paikkaa tarkemmin). Tulinen ruoka shokeerasi tosin vatsan kuralle, mikä teki seuraavan yön kotiinpaluulennosta aika ikävän.

- Berlusconin ja Chiracin painajainen: Helsingin Rautatieaseman snagarin makkaralihapiirakka pubi-illan päätteeksi. Tämä on tullut koettua aika monta kertaa.