torstaina, toukokuuta 22, 2008

BBC: Suomi kuuluu itäblokkiin

Kotimaiset tiedotusvälineet eivät tätä viisuskandaalia huomanneet, joten skuupataanpa tässä:

"Vain kaksi länsieurooppalaista maata selviytyi (tiistain) semifinaalista loppukilpailuun huolimatta yrityksistä hillitä itäblokin tarrautumista toisiinsa Euroviisujen äänestyksissä", uutisoi BBC jutussaan Itäblokki rokkaa. Nämä kaksi Länsi-Euroopan maata olivat BBC:n mukaan Kreikka ja Norja. Teräsbetonin kuvalla ryyditetyn jutun mukaan Suomi ja muut itäblokin maat äänestävät viisuissa toisiaan, ja siksi kahdeksan kymmenestä itäblokin maasta pääsi tiistaina jatkoon.

2 Comments:

Blogger Tuazophia said...

Heh, tässä tarkoituksessa Suomi varmaan tavallaan kuuluu Itäblokkiin, koska kyllä sieltä menee ääniä Venäjän lisäksi muihinkin sen suunnan maihin. Tosin sitten (Viroa lukuun ottamatta) paluupostissa ei tulekaan samalla tavalla pisteitä. Ainakaan normaaleina viisuvuosina (tosin en ihmettele yhtään, kun katselee Suomen kilpailukappaleita).

11:03 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Mielenkiintoinen huomio.

Fiba on aika ymmärrettävä kolmestakin syystä:

1) Maantieteellinen sijaintimme, olemmehan huomattavasti idenpänä kuin esim. Puola tai Unkari.

2) Kylmän sodan päättymisestä alkaa olla jo kohta kaksikymmentä vuotta, moni nykytoimittaja on tullut kuvioihin mukaan vasta sen jälkeen (ei sillä etteikö BBC:n toimittajan tulisi tuntea myös omaa toimittajanuraansa edeltänyttä historiaa).

3) Suomen asema kylmässä sodassa. Olihan se toki erilainen kuin baltian maiden, mutta oli se myös aika erilainen kuin Ruotsin ja Itävallan. Yksi lista suomettumisen ilmiöistä esim löytyy: Iltasanomien uutisesta viime keväältä.

6:54 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home