sunnuntaina, toukokuuta 18, 2008

Avaruusdogmatiikkaa

Vatikaani valmisteli kristikuntaa jälleen siihen, että ulkoavaruudesta saattaa joskus löytyä älyllistä elämää. Aiemmin Vatikaanista on kerrottu, että jos kosminen puhelin soi, niin kirkon on tarjottava Jeesuksen tuomaa pelastusta myös pienille vihreille jumalankuville.

Entäs ne avaruusoliot, jotka eivät satu löytämään Maapalloa ja Jeesusta? Lähetetäänkö heidät viimeisellä tuomiolla alakertaan siksi, että he sattuivat syntymään planeetalle, jolla ei ole Jeesusta ja pelastusta tarjolla? No, joutuuhan suurin osa ihmiskunnastakin helvettiin siksi, että heidän kotimaissaan kasvetaan uskomaan johonkin toiseen uskontoon tai ideologiaan.

Semmoisellakin näkemyksellä on kuulemma kannatusta, että ne ihmiset (ja avaruusolennot) saattavat pelastua, jotka eivät ole kuulleet Jeesuksesta. Jos tämä on totta, niin lähetystyöntekijät lähettävät enemmän ihmisiä helvettiin kuin taivaaseen. Ei Jeesuksesta tietämätön hindu, muslimi tai pohjoiskorealainen ateisti ryhdy hyvänkään myyntipuheen jälkeen kristityksi, jos hänen vanhempansa ja koko ympäröivä yhteiskunta ovat kasvattaneet hänet uskomaan johonkin ihan muuhun.