lauantaina, marraskuuta 12, 2005

Etsi kuvasta viisi virhettä

Presidenttiehdokkaamme ovat tainneet tietämättään tilata kampanjabrändinsä samasta mainostoimistosta, sillä kaikki käyttävät täsmälleen samaa ideaa. Sauli Niinistö markkinoi itseään työväen presidenttinä, Heidi Hautala sanoo olevansa puolustusvoima. Tarja Halosen kampanjaväri on punaisen sijaan sinivalkoinen, ja Timo Soinin sinikeltaiset nettisivut näyttävät puolestaan RKP:n ehdokkaan sivuilta. RKP:n Herik Laxin sivut ovat tietysti sinivalkoiset.

Eikö olisi hienoa, jos kaikkien ehdokkaiden iskulauseet kääntäisivät ehdokkaan omat arvot päälaelleen ja kierrättäisivät poliittisten vastustajien teemoja? Annan tässä oman ehdotukseni Niinistön-Hautalan linjan mukaisiksi iskulauseiksi siltä varalta, että ehdokkaiden mainostoimistolta loppuvat ideat kesken:

Timo Soini
"Ulkomaalaisten ja sateenkaariperheiden asialla"

Henrik Lax
"Natoa ja pakkoruotsia vastaan"

Tarja Halonen
"Presidentti, joka ei ole yksi meistä"
"Isänmaa tarvitsee autoritäärisen johtajan"

Matti Vanhanen
"Politiikan väriläiskä"

Bjarne Kallis
Bjarnelle en keksinyt Niinistön-Hautalan linjan mukaista slogania, vaikka selasin ehdokkaan nettisivut huolella läpi. Bjarnen käyttämä kirjainlyhenne "KKK" (Kansa Kallistuu Kallikseen / Kansallinen turvallisuus, Kristilliset arvot, Kansainvälinen vastuu) on poikinut aiheettomia Ku Klux Klan -viittauksia, sillä Bjarnehan ei ole rasisti. Bjarnen kannattanee ottaa KKK:n tilalle toinen akronyymi väärinymmärrysten välttämiseksi. Oma ehdotukseni on EVVK, mutta jätän Bjarnen kampanjatoimiston mietittäväksi, mistä sanoista kirjainlyhenne muodostuu.