sunnuntaina, lokakuuta 23, 2005

Kerettiläinen mielipide imetysviikon lopuksi

Tiedän imetyksen edut, mutta myöskin siihen liittyvät vaikeudet. Kahden imetyksen kokemuksella sanoisin, että olen vähämaitoinen nainen, mutta siitä huolimatta onnistuin imettämään vuoden verran kumpaakin kersaa. Muusta en silloin tiennyt, mutta jos joskus vielä sattuisin saamaan kolmannen lapsen, tähtäisin kahden vuoden imetykseen.

Neljän kuukauden täysimetys oli kummallakin kerralla vaikein osuus. Kävin Kättärillä silloin vielä toimineella imetysklinikalla, luin imetyksestä ja rasitin neuvolaterkkaria kohtuuttomasti huolillani. Viimeisenä keinona kutsuin imetystukihenkilön hätiin. En muista millaisia ohjeita sain, enkä edes miten itse tukihenkilöön suhtauduin, mutta vierailun jälkeen Janne alkoi kutsua imetyksestä intoilevia ihmisiä Hitlerjugendia mukaillen Imetysjugendiksi.

Toisinaan nimitys naurattaa yhä, vaikka oikeasti yhden asian ihmiset ovat pelottavia.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Wow. Pyysit kotiisi itse omasta tahdostasi sinulle henk.koht. tuntemattoman imetystukihenkilön, joka tuli paikalle pyynnöstäsi ja ilmeisesti ilman mitään palkkiota tai kulukorvausta (yleensä sellaisia ei pyydellä eikä maksella). Todennäköisesti hän myös jätti kotiinsa omat lapsensa jonkun toisen hoiviin auttaakseen tuntematonta äitiä eli sinua. Onpa mukavaa, että vielä vuosienkin jälkeen tästä kokemuksesta mitään tarkemmin muistamatta kuitenkin ajattelit imetysviikon kunniaksi heitellä imetysjugend -juttua.

Auts.

Hanna G
jolle tuli kyllä nyt paha mieli

7:27 ip.  
Blogger Katja said...

Niin, ei mikään ole niin vaikeaa kuin kommunikaatio, joko ei tue tarpeeksi tai sitten vaatii ja painostaa :)

Haluaisitko kirjoittaa julki-imetyksestä Sambiassa? Minä haluaisin lukea, varsinkin kun tapakouluttaja Helena Valonen on nyt meitä asiasta kasvattanut (katso vaikka eilinen blogijupinani)...

10:36 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home