perjantaina, marraskuuta 04, 2005

Lehdistökatsaus

Selailin tänään Nicaraguan-matkani aikana lukematta jääneitä sanomalehtiä, joista löysin vain yhden pienen jutun Nicaraguaan iskeneestä Beta-hurrikaanista. Nicaragua mainittiin suomalaisissa tiedotusvälineissä useammin jopa hurrikaani Wilman aikana, vaikkei se edes hipaissut Nicaraguaa ja toi maahan vain sateita. Mutta Wilmapa iskikin Yhdysvaltoihin, kun taas Beta runteli "vain" Nicaraguaa.

Märkää rantahiekkaa Tyynenmeren rannalla Nicaraguassa. Karibian-puoleisella rannikolla Beta-hurrikaani sai aikaiseksi pahaa jälkeä, mutta tänne se toi vain tihkusateita.

Lehdistä sattui silmiin myös juttu CIA:n Itä-Eurooppaan ja muualle perustamista salaisista vankiloista, joissa terrorismista epäiltyjä kuulustellaan epäilemättä lempein ja ihmisoikeussopimuksia kunnioittavin menetelmin. Alun perin salaisiin vankiloihin sijoitetut vangit oli kuulemma tarkoitus piilottaa Sambiaan, syrjäiselle saarelle jossain Kariba-järvellä. Suunnitelmasta kuitenkin luovuttiin, sillä vesihuollon järjestäminen olisi ollut vaikeaa, eivätkä jenkit luottaneet Sambian kykyyn pitää vankila salassa.

Sambiassa asuessamme vierailimme järvellä pari kertaa. Onneksi emme lomailleet kidutuskeskuksen kupeessa.

Kalastajapoikia Kariba-järvellä. Johdonmukaisuuden nimissä myös tässä kuvassa on aurinko juuri laskenut.