tiistaina, huhtikuuta 24, 2007

Merkittäviä linjauksia

Kannatustaan tasaisesti menettävä RKP sanoo ansaitsevansa paikan hallituksessa kuin hallituksessa yhteistyökykynsä takia. Selkokielellähän tämä yhteistyökyky tarkoittaa sitä, ettei RKP ole halunnut tai pystynyt pitämään kiinni omista tavoitteistaan: hallituspaikan saadakseen puolue on valmis seisomaan ihan minkä tahansa politiikan takana.

Kun ne sitten kerrankin saavat jotain ihan aidosti omaansa hallitusohjelmaan, niin minkä Tärkeän Asian ne sinne junttaavat? Sen, että saaristossa laittomasti vainottuja merimetsoja saa alkaa lahtaamaan ihan laillisesti. Ne kun ovat menneet pilaamaan hehtaarikaupalla rannikkomaisemaa kakkimalla parikymmentä ulkoluotoa ikävän valkoisiksi.



Merimetsojen luontoon jättämää jälkeä voi pitää toisinaan ihan kivankin näköisenä, mutta vaikka tästä makuasiasta oltaisiinkin eri mieltä, niin silti haluaisin kuulla joltakin itseäni viisaammalta, miten muutama kakkainen luoto voi olla hallitusohjelmatason asia.

Tuore kauppa- ja kehitysministerimme osaa sen sijaan kirjoittaa suurista asioista. Tämmöistä Paavo tuumii ilmastonmuutoksen vaikutuksesta Suomeen:

"Suomen tilanne on suhteellisen hyvä. Olemme syrjässä pahimmilta myrskyiltä ja sateilta. Sateiden lisääntyminen ei ole ongelma, jos ne pysyvät jossakin kohtuudessa. Kuivuuskaan ei pahemmin haittaisi, kun meillä riittää kasteluvettä. Ilmaston lämpeneminen pikemminkin parantaa kuin heikentää Suomen maatalouden kilpailukykyä."

Eiköhän siis luovuta kansallisen edun nimissä kuudennesta ydinvoimalasta?