tiistaina, helmikuuta 24, 2009

Greetings from the United States of America


Matka oli mukava, vaikkakin väsyttävä. Käveltiin paljon ja juotiin paljon kahvia. Poikaset eivät tosin juoneet, mutta jaksoivat silti mahtavasti vauhdissa mukana. Keskimäärin noin kuusi ensimmäistä tuntia kävelyä sujui marinoitta, mutta iltapäivisin saattoi lievää kitinää olla ilmassa. Suunnitelmana siis oli, että taidemuseot skipataan ja mikäli mahdollista, käydään katsomassa niitä taloja, joissa Jannen mummi on ollut piikomassa vuosina 1916-1920.

Tässä suosikkimme ja inhokkimme

Kuopuksen suosikit:
1. NHL-matsi New Jersey Devils vs. San Jose Sharks
2. Central Park Zoon pingut


3. M&M-kauppa
4. NBA-peli New York Knicks vs. San Antonio Spurs5. Vapaudenpatsas

Kuopuksen inhokkikohde oli Knitty City (lankakauppa)

Esikoisen suosikkikohteet
1. NHL-matsi
2. Museun of Natural History


3. NBA-peli
4. Interpid-museo


5. Central Park Zoo

Esikoisen inhokkikohde oli M&M-kauppa, joka kyllä olikin melko järkyttävä.

Jannen suoskikit
1. Pilvenpiirtäjät yläilmoista katsottuna
2. NHL


3. NBA
4. Times Square sateessa ja pimeässä

¨


5. Mummin jalanjäljissä kulkeminen

Inhokkeja Jannella ei ollut.

Omia suosikkejani olivat Keskuspuisto, Public Library, Interpid, Sea Port, Knitty City (lankakauppa) ja The Point (lankakahvila). Kaikken ihaninta oli vaellella ympäriinsä, kun aurinko paistoi ja taivas oli kirkkaan sininen. Etukäteen olin käärmeissäni Jannen ja poikien hankkimista urheilulipuista, (etenkin lätkämatsiin hankittu family four -pack lippiksineen ja hodareineen kuulosti karmealta), mutta loppujen lopuksi niissä oli oikein viihdyttävää. Kauhein paikka, jossa kävimme oli Skyride, jossa lenneltiin pilvenpiirtäjien väleissä.
Hauskoja olivat myös keskutelut lasten kanssa, joita käytiin mm. seuraavista aiheista: miksi talous romahtaa (Wallstreet), millaiset armeijat eri kansoilla on, keillä on ydinpommi (Interpid), miten lentokonekaappaajat kaappaavat koneen ja miksi, miten paljon ihmisiä kuoli 9/11 ja miten paljon pelastui (Ground Zero), Vietnamin sodan syyt ja seuraukset (Interpid), kuinka kauan kestää pilvenpiirtäjän rakentaminen (Empire State Building), mikä on sukeltajantauti (Brooklyn Bridge), miksi kaikista maista ei pääse Amerikkaan yhtä helposti kuin me pääsimme ja mitä on laiton maahanmuutto (JFK ja Ellis Island).Eniten ja perusteellisimmin tutustuimme erilaisiin metallinpaljastimiin ja läpivalaisulaitteisiin.