lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Suomen seuraava Lordi on Mänttä

Kotimainen valitsijaraati nimeää pian yhden suomalaiskaupungin vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Täytyy toivoa, että valitsijat ottavat oppia Euroviisuista - jos Suomen kaltainen maa haluaa menestyä, pitää uskaltaa ottaa riski.

Kulttuuripääkaupunkikandidaattien Lordi ei ole Rovaniemi, vaan Mänttä. Marginaalisuudestaan huolimatta sillä on paras hakemus ja omintakeinen menestysresepti, joka huomattaisiin maailmallakin. Eikö se olisi jotenkin lordimaista, jos Euroopan kulttuuripääkaupunki ei olisi oikeastaan kaupunki ensinkään? Turku on puolestaan hakijakaupunkien Carola: suurimmat resurssit ja ihan jees, mutta ketä Euroopassa tai edes Suomessa kiinnostaa? Muut hakijakaupungit ovat kuin itäeurooppalaisia pilipaliviisuja, joiden keskinkertaisuutta/surkeutta ei pysty peittelemään edes vähäpukeisilla naisilla.



Seiskan saama palaute Lordin kuvien julkaisemisesta on tekijänoikeusjupakan tapaan osoitus siitä, että suomalaiset ovat valmiita puuttumaan epäkohtina pitämiinsä asioihin. Nämä ovat tervetulleita reaktioita, mutta millähän ilveellä suomalaiset saisi puuttumaan samassa mittakaavassa vähän isompiinkin epäkohtiin?

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hyvä Janne. Me täällä Mäntässä olemme vilpittömästi samaa mieltä!

8:48 ip.  
Blogger Janne said...

Onnea vaan hakuprosessiin, toivottavasti tekevät viisauta päätöksiä!

8:28 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home