maanantaina, toukokuuta 29, 2006

Kylässä käytiin, totta kai

Pojat lähettävät terveisensä Helsingin vaalipiirin kansanedustajille Maailma kylässä -festareilla.

Sekä lauantaina että sunnuntaina. Oli mukavaa. Lauskuna katsottiin Moottörin jyrinä ja Don Johnson big band ja sunnuntaina Paukkumaissi, Reipas Irman Krokotiili Gena ja hänen ystävänsä sekä hengattiin siellä ja täällä. Pojat pelasivat sählyä ja lopuksi hurrattiin, kun Maailma kylässä -festareiden joukkue voitti FC Tuskan reilussa jalkapallossa.

Noloimman hetken koin Tenava Timbuktu -teltassa, jossa esitettiin Krokotiili Genaa. Ilkeä rouva Isokomero halusi tuhota Genan ja tämän ystävien rakentaman talon ja kysyi yleisöltä neuvoa pahantekoon. Ei aikaakaan, kun kuulin takaani tutun äänen. Esikoinen osallistui esitykseen ja ehdotti, että talon voisi jyrätä traktorilla. Seuraavaksi ääneen pääsi esikoisen luokkatoveri, joka ehdotti talon räjäyttämistä pommein ja dynamiitein. Me vanhemmat (minä sekä esikoisen kaverin isä) punastuimme ja kyyristyimme mahdollisimman pieniksi. Näytelmä oli toteutettu yhdessä Suomen Rauhanliiton kanssa.

Vauva ei ole este tehdä vapaaehtoistyötä. Ei kuulemma inahtanutkaan koko päivänä.

Maailmankaupan epäreiluja rakenteita kritisoiva Changemaker-verkosto peluutti lapsilla EPAreilua futista: toinen hyökkää ylämäkeen (EPAt ovat EU:n ja ja Afrikan, Karibian ja Tyynen meren alueen köyhien maiden välisiä kauppasopimuksia).