keskiviikkona, syyskuuta 19, 2007

Olipa kerran Itä-Helsinki

Istuin viime perjantai-iltana metrossa mustaihoisen miehen viereen. Seuraavalla asemalla viereen änkesi kymmenkunta kännistä skinheadia, joista pari alkoi sättiä väärän värisenä pitämäänsä ihmistä. Pikku hiljaa skinien muutenkin hävyttömät loukkaukset alkoivat muuttua fyysisiksi: he kävivät kiinni miehen vaatteisiin, lääppivät kähärää tukkaa ja pyyhkivät hiuksista "likaantuneet" sormensa hänen takkiinsa.

Itse olisi luikkinut vastaavassa tilanteessa karkuun, mutta afrikkalaismies ei alistunut: pakenemisen sijaan hän nousi seisomaan ja pyysi kohteliaasti skinejä lopettamaan. Kun skinien uho vain yltyi, mies haastoi koko skinijoukon tuuppaamalla pahinta sikailijaa. Seurasi lyhyt kaaos, kun skinit yrittivät käydä joukolla afrikkalaismiehen kimppuun. Yritin itsekin pitää skinejä loitolla, mutta koska kaksi kymmentä vastaan -tappeluiden ennuste on huono, ehdotin afrikkalaiselle, että yrittäisimme jäädä seuraavalla asemalla pois.

Tilanne rauhoittui ja siirryin ovien lähelle päästäkseni mahdollisimman pian ulos. Raivostunut afrikkalaismies jäi kuitenkin aloilleen ja haki yhdessä skinien pääpukarin kanssa uutta tappelua. Sehän tietysti syntyikin, enkä päässyt enää oven luota kunnolla väliin; skini pääsi yllättämään miehen sivusuunnasta ja löi häneltä ohimon verille.

Tilanne laukesi lopulta skinien jäädessä pois metrosta. Pysäkki sattui olemaan myös afrikkalaismiehen määränpää, eikä hän suostunut vieläkään taipumaan skinien sikailun edessä, vaan käveli skinien kanssa laiturille. Kunnioitin miestä joka ei antanut skinien määräillä itseään, mutta en enää seurannut häntä. Toivottavasti hätiin soittamani poliisit ehtivät nopeasti paikalle.

torstaina, syyskuuta 13, 2007

Syy hitaaseen päivitystahtiin

Inhoan remontoimisessa eniten:
- yllätyksiä
- hidasta hinkkaamista (esim. tapettien poisto, ylitasoitetun seinän hiominen)
- katon maalaamista (lienen ainoa ihminen maailmassa, joka onnistuu maalaamaan rapatun katon raidalliseksi)

Onneksi keittiöstämme tulee tosi hieno, aion ristiä kyökin überkeittiöksi. Sen asentaminen sujui ammattitaitoisten apuvoimien ansiosta kuin tanssi, Paluu kiittää ja kumartaa!

Sama keittiön seinä neljään kertaan. Vanhasta keittiöstä on tässä vielä tiskiallas paikallaan.





Kohta kyökki alkaa olla koneita, putki- ja sähköviimeistelyjä sekä sisustuslehden kuvarepparia vaille valmis.

Vuori

Nicaraguassa oli kaunista. Saapa nähdä, löytyykö sama kuvauskohde tälläkin kertaa Chibukun blogista (jos alat jätkä kuittailemaan kuvieni laadusta, niin julkaisen susta sen pole dance -kuvan:) ).