perjantaina, helmikuuta 23, 2007

Pankki tulee vastaan

Asuntokuumetta pukkaa, ja elämäni ensimmäiset lainaneuvottelut ovat nyt takana. Pankissa en ehtinyt laittaa edes persettä penkkiin, kun tyrkyllä oli lainasumma jota hullukaan ei olisi vielä kymmenen vuotta sitten ottanut. Yritin toppuutella kertomalla, että emme ole vielä kysyneet keneltäkään vakuuksia, mutta lainan saa kuulemma ilman takaajiakin. Sekään ei ole este, että toinen lainanhakija on tällä hetkellä työkkärin määräaikaisesti tukityöllistämä.

Tähtitieteellisestä lainasummasta huolimatta kuulumme pankin laskelmien mukaan maksukykyluokkaan A. Keitähän sieltä B-kategoriasta mahtaa löytyä, jos kaltaiseni kansalaisjärjestöhörhö ja tuleva alipalkattu kirjastotäti ovat A-luokkaa?

perjantaina, helmikuuta 16, 2007

Siunattu arkkupakastin

Meiltä löytyi toissapäivänä täi. Yksi yksinäinen kökötti piponi ulkopinnalla. Muita ei löytynyt omasta eikä muiden päästä, mutta päätin silti ottaa järeät keinot käyttöön: pesin päät, vuodevaatteet ja pyyhkeet, imuroin patjat ja pussitin kaikki (kaikki!) muut mahdolliset tavarat parvekkeelle odottamaan pakastusvuoroaan. Kaksi kertaa vuorokaudessa otan pakastimesta satsin pusseja pois ja pistän uudet tilalle. Ensi viikon puolivälissä urakka on todennäköisesti ohi.

Pojat olivat asiasta innoissaan: "Vähän siistii tällainen täipäivä", esikoinen sanoi. Pojat eivät nimittäin menneet eilen kouluun, sillä en saanut shampoota ostettua ennen koulupäivän alkua. Varoittelin vähän, ettei tukkaan mahdollisesti muuttaneella yhdyskunnalla ehkä kannata koulussa ihan kamalasti leveillä.

lauantaina, helmikuuta 10, 2007

Kehitys kehittyy

Meillä oli tänään Monopolipäivä. Järkytyksekseni huomasin, ettei pelissä operoida enää käteisellä, vaan pelaajat vinguttavat visaa pankkikortin lukulaitteessa.

No, eipä vanhoilla monopolirahoilla olisi uusitussa pelissä mitään tehnytkään, sillä kiinteistöjen hinnat ovat hieman kohonneet siitä, kun viimeksi pelasin. Esimerkiksi Mannerheimintien hinta on noussut vanhan Monopolin 350 eurosta 3 200 000 euroon.

perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Pianomies on hiano mies

Tähti on syntynyt, ja se löytyy täältä.

Toivottavasti se laulaa seuraavaksi Iron Maidenia.