maanantaina, toukokuuta 29, 2006

Kylässä käytiin, totta kai

Pojat lähettävät terveisensä Helsingin vaalipiirin kansanedustajille Maailma kylässä -festareilla.

Sekä lauantaina että sunnuntaina. Oli mukavaa. Lauskuna katsottiin Moottörin jyrinä ja Don Johnson big band ja sunnuntaina Paukkumaissi, Reipas Irman Krokotiili Gena ja hänen ystävänsä sekä hengattiin siellä ja täällä. Pojat pelasivat sählyä ja lopuksi hurrattiin, kun Maailma kylässä -festareiden joukkue voitti FC Tuskan reilussa jalkapallossa.

Noloimman hetken koin Tenava Timbuktu -teltassa, jossa esitettiin Krokotiili Genaa. Ilkeä rouva Isokomero halusi tuhota Genan ja tämän ystävien rakentaman talon ja kysyi yleisöltä neuvoa pahantekoon. Ei aikaakaan, kun kuulin takaani tutun äänen. Esikoinen osallistui esitykseen ja ehdotti, että talon voisi jyrätä traktorilla. Seuraavaksi ääneen pääsi esikoisen luokkatoveri, joka ehdotti talon räjäyttämistä pommein ja dynamiitein. Me vanhemmat (minä sekä esikoisen kaverin isä) punastuimme ja kyyristyimme mahdollisimman pieniksi. Näytelmä oli toteutettu yhdessä Suomen Rauhanliiton kanssa.

Vauva ei ole este tehdä vapaaehtoistyötä. Ei kuulemma inahtanutkaan koko päivänä.

Maailmankaupan epäreiluja rakenteita kritisoiva Changemaker-verkosto peluutti lapsilla EPAreilua futista: toinen hyökkää ylämäkeen (EPAt ovat EU:n ja ja Afrikan, Karibian ja Tyynen meren alueen köyhien maiden välisiä kauppasopimuksia).

lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Suomen seuraava Lordi on Mänttä

Kotimainen valitsijaraati nimeää pian yhden suomalaiskaupungin vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Täytyy toivoa, että valitsijat ottavat oppia Euroviisuista - jos Suomen kaltainen maa haluaa menestyä, pitää uskaltaa ottaa riski.

Kulttuuripääkaupunkikandidaattien Lordi ei ole Rovaniemi, vaan Mänttä. Marginaalisuudestaan huolimatta sillä on paras hakemus ja omintakeinen menestysresepti, joka huomattaisiin maailmallakin. Eikö se olisi jotenkin lordimaista, jos Euroopan kulttuuripääkaupunki ei olisi oikeastaan kaupunki ensinkään? Turku on puolestaan hakijakaupunkien Carola: suurimmat resurssit ja ihan jees, mutta ketä Euroopassa tai edes Suomessa kiinnostaa? Muut hakijakaupungit ovat kuin itäeurooppalaisia pilipaliviisuja, joiden keskinkertaisuutta/surkeutta ei pysty peittelemään edes vähäpukeisilla naisilla.



Seiskan saama palaute Lordin kuvien julkaisemisesta on tekijänoikeusjupakan tapaan osoitus siitä, että suomalaiset ovat valmiita puuttumaan epäkohtina pitämiinsä asioihin. Nämä ovat tervetulleita reaktioita, mutta millähän ilveellä suomalaiset saisi puuttumaan samassa mittakaavassa vähän isompiinkin epäkohtiin?

maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Lapsuuden antisankareille

Viikonlopun väärän kuninkaan päivässä on hienoa myös se, että ensi vuoden euroviisuissa pääsemme häpeämään suomalaisten järjestäjien alku- väliaika- ja päätösnumeroita.

Oma ehdotukseni on, että Professori X tulee toistamaan ensi vuoden viisuihin yleisurheilun MM-kisojen pohjanoteeruaksensa. Viisuissa professorilla olisi oiva tilaisuus lisätä oman hahmonsa aiheuttamaa myötähäpeää matkustamalla aikakoneellaan takavuosien euroviisujen unohtumattomimpiin suomalaishetkiin. Omat suosikkini ovat Timo Kojon Nuku Pommiin (1982), Pave Maijasen Yamma yamma (1992), CatCatin helmi Bye bye baby (1994) ja Jasminen Niin kaunis on taivas (1996).

sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Sama virsi joka blogissa

Toivon Tarja Halosen ymmärtävän, ettei viimeöinen onnittelusähke ole tässä tilanteessa riittävä toimenpide. Täten ehdotan, että presidentti palkitsisi Lordin antamalla koko bändille diplomaattipassit loppuiäksi. Myös erillisen Lordi-suurlähetystön avaamista tulisi harkita, ehkäpä Transsylvaniaan?

Kiitos monsterilähettiläille kaikkien aikojen hienoimmasta viihdepläjäyksestä! Maailma ei ole tämän jälkeen enää entisensä.

perjantaina, toukokuuta 19, 2006

Töölönlahden joutsen

Edellisten fillarityömatkakuvien jatkoksi: tänä aamuna Töölönlahden joutsenpariskunta nousi oikein rannalle poseeraamaan.

keskiviikkona, toukokuuta 17, 2006

Siilitieltä suojeluskuntatalolle

On se vaan hienoa asua Itä-Helsingissä ja ajaa täältä pyörällä keskustaan töihin: kunto nousee ja matkalla näkee monenlaisia maisemia. Fillarimatkan jälkeen on sekä toimistolla että illalla kotona pirteä ja levännyt olo.

Viikin peltoja

Saunalahti, vasemmalla Kivinokka

Helsinki Kulosaaren sillalta

Merihaka

Joutsen Töölönlahdella

"Fuck nollatole"

Kaadetusta puusta tehty veistos Hesperian puistossa

tiistaina, toukokuuta 09, 2006

Ajan henki

Mitä tästä yhteiskunnasta kertoo se, ettei esikoiseni leiki koulussa rosvoa ja poliisia, vaan rajapoliisia. Leikin juoni on tämä: perustetaan koulun pihalle maja tai muu alue, jolle määritellään selkeät rajat. Sen jälkeen pikku rajapoliisit tarkistavat alueelle pyrkivien taustat tietokoneen virkaa tekevältä puupalikalta. Tietokone paljastaa mahdolliset kiusaajat, joilta evätään pääsy rajan yli.

perjantaina, toukokuuta 05, 2006

Kyldyyriä

Esikoisella on kulttuuriviikko meneillään. Ensin hän oli punk-yhtye Metsäliitto Mäntän konttorin keikalla ja tanssi koko keikan villisti ja innostuneesti. Luulen, että konsertti teki melkoisen vaikutuksen, ainakin Esikoinen on rummuttanut sähkörummuillaan joka päivä keikan jälkeen ja laulanut antaumuksella bändin biisejä. Tosin olen kieltänyt kiroilun, joten nyt hän laulaa aina kirosanojen kohdalla (joita lauluissa esiintyy usein) sanan 'kirosana', tyyliin: "haistakaa kirosana mänttäläiset, ei tänne ketään tule---- kulttuuria, ei kirosana, sitä on mulla housuissa".

Tänään meillä on vuorossa Taikahuilu. Saa nähdä mitä laulellessa viikonloppu menee.